Aktivnosti saveza

OTVORENA KONJIČKA KUĆA

Danaa 23. novembra 2016  godine, u mjestu Borci, općina Konjic, otvorena je Konjička kuća, koja je rađena u okviru projekta „Inicijativa za opremanje agroturističke atrakcije Konjička kuća na lokalitetu Borci“. Realizaciju projekta zajednički su finansirali i realizovali: OXFA Italija, Općina Konjic i Savez poljoprivrednih udruženja Konjic.

Konjičku kuću su otvorili, predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović,  Predstavnica Oxfama Selma Laganini i predstavnik općine Konjic Vahid Alibegović, koji su se prije zvaničnog otvaranja obratili prisutnima.

U okviru ceremonije otvaranja Konjičke kuće i okončanja projekta „Inicijativa za opremanje agroturističke atrakcije Konjička kuća na lokalitetu Borci“, predsjednik Wigwama – Društva prijatelja kulturnih i prirodnih vrijednosti uručio je zahvalnice za doprinos razvoju poljoprivrede na području općine Konjic, predsjednicima udruženja članica Saveza, i to: za oblast povrtlarstva Ibrahim Turak, za oblast voćarstva Mensur Duraković, za oblast stočarstva Nusret Avdibegović, za oblast pčelarstva Selim Herić i za oblast proizvodnje i prerade ljekovitog bilja Osman Perva

Realizujući projekat „Inicijativa za opremanje agroturističke atrakcije Konjička kuća na lokalitetu Borci“ stvoreni su uslovi da se u samom objektu „Konjička kuća“, mogu kupiti ili naručiti poljoprivredni proizvodi koji se proizvode na tradicionalan način na području općine Konjic iz oblasti: voćarstva, povrtlarstva, stočarstva, pčelarstva i ljekovitog bilja.

Pored objekta Konjička kuća, na ovom lokalitetu, a u okviru projekta, obezbijeđeni su uslovi za boravak gostiju u tri apartmana i u devet dvokrevetnih soba, sa svim pratećim sadržajima, koji obezbjeđuju uslove za jednodnevne izlete i višednevne boravke.

 

 

 

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg