Aktivnosti saveza

Svjetski dan pčela obilježen sadnjom medonosnog bilja u Bosni i Hercegovini

Mondelēz International i Nelt Grupa realizovali zajednički projekat:  Svjetski dan pčela obilježen sadnjom medonosnog bilja u Bosni i Hercegovini

Sarajevo, 20. maj 2024 - Sadnja medonosnog bilja koje čine sadnice lipe, kestena, divlje trešnje, mađarskog bagrema i lavande počela je danas, na Svjetski dan pčela, na dvije lokacije u Bosni i Hercegovini, u okviru akcije "Za pčele spas, dobrobit za sve nas". Ovom akcijom naša zemlja će postati bogatija za nove medonosne vrtove sa 10.000 sadnica, što će doprinijeti očuvanju biodiverziteta i vitalnih pčela od kojih zavisi naša ishrana.

Read more...

Obavijest o županijskim potporama: Usvojen Program za 2024. godinu i donesen Naputak za 2024. godinu

 

Vlada HNŽ-K donijela je Odluku o usvajanju Programa utroška novčanih sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2024. godinu i Program utroška novčanih sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2024. godinu.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donio je Naputak o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno – prerađivačkoj proizvodnji za 2024. godinu.

Odluka, Program i Naputak su dostupni na  web stranici Ministarstva (www.mpsv-hnz-k.ba).

Odluka O Usvajanju I Program Utroška Novčanih Sredstava Za Novčane Potpore 2024. Godine Bos. Jezik

Uputstvo O Načinu I Uslovima Za Ostvarenje Potpora U Poljoprivredi 2024. G. Bos. Jezik

Dani poljoprivrede Grada Konjica

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic i Mjesna zajednica Neretvica pod pokroviteljstvom Grada Konjica i uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK danas su u Buturović Polju organizovali 17. “Dane poljoprivrede Grada Konjica”. Interes izlagača ove godine bio je veliki i posjetioci ove sajamske manifestacije mogli su birati proizvode izlagača, koji se bave uzgojem i preradom voća i povrća, proizvodnjom mesnih i mliječnih proizvoda, čajeva, meda i drugih prehrambenih proizvoda.
DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg